Muskelbygget Scitec Nutritions
Ett av tipsen Freddy på muskelbygget.se ger är att alltid välja välkända varumärken.

Experttips: Så väljer du rätt kosttillskott

KostUtbudet av kosttillskott är stort och det kan vara svårt att veta vilka produkter man skall köpa. Freddy på muskelbygget.se tipsar om vad du skall titta efter för att välja rätt produkter som är bra för både kroppen och plånboken.

Med 14 års erfarenhet från träningsbranschen vet Freddy det mesta om kosttillskott och träningsprodukter. Innan han startade muskelbygget.se 2001 arbetade han dessutom på ett av Europas största mejeriföretag vilket gav god kunskap om torrvaror som proteinpulver. Nu delar han med sig av sina bästa tips för att välja rätt kosttillskott.

Kolla efter kvalitetsmärkning

Tester har visat att innehållet i kosttillskott kan skilja sig i upp till 50 procent från innehållsdeklarationen. För att undvika att köpa dåliga kosttillskott så tipsar Freddy om att titta efter olika kvalitetsmärkningar. Det finns bland annat märkningar som visar att de är EU-godkända och livsmedel- och miljöcertifierade men Freddy betonar att testade produkter är mest tillförlitliga.

Trec Lab Tested
Närbild på Lab Tested-märkningen på ett kosttillskott.

— Det vikigaste är att välja produkter som är testade i laboratorium, det syns ofta genom att produkten är märkt med ”LAB-TESTED”. Dessa produkter har en dokumentation bakom etiketten och det är det enda sättet du säkert kan veta att du får vad som står på etiketten, berättar Freddy.

En annan metod för köpa så säkra produkter som möjligt är att välja europatillverkat. Väldigt många produkter kommer från USA men vill man vara på den säkra sidan så håller kosttillskott från europeiska tillverkare i genomsnitt högre kvalitet.

Handla av kunniga återförsäljare

Freddys nästa tips är att bara handla från kunniga återförsäljare som kan sina produkter, då är chansen mycket liten att du får produkt som inte uppfyller förväntningarna. I en fysisk butik ska personalen kunna svara på dina frågor om ursprung, innehåll och användning. Detsamma gäller kundservicen hos en webbutik, där det helst ska finnas en utförlig beskrivning och innehållsdeklartion för varje produkt.

— På muskelbygget.se till exempel, har jag valt att basera sortimentet på godkända och laboratorietestade produkter med tillverkning i Europa som kan visa upp både produktbeskrivning och väl dokumenterad innehållsdeklaration, det gör det enklare för kunden att välja rätt, berättar Freddy.

Freddy på muskelbygget.se
Freddy på muskelbygget.se i den egna fysiska butiken.

Välj välkända märken

Slutligen så rekommenderar Freddy att man endast ska köpa från välkända märken. Som i de flesta branscher är det produkter från de välkända märkena de som har högst krav på sig och oftast blir granskade.

Dessa märken kostar ofta lite mer men man får vad man betalar för. Faktum är att det kan bli dyrare att köpa billiga produkter i slutändan eftersom du inte får samma resultat av en produkt som inte innehåller vad den lovar.

— Det finns flera bra märken idag men ska jag nämna några specifika med riktigt hög kvalitet så är det Trec Nutrition, Scitec Nutrition och Olimp Sport Nutrition. De har kompletta sortiment som är tillverkade i Europa vars innehåll är testat och kvalitetsmärkt, avslutar Freddy.

muskelbygget.se kan du läsa mer om kosttillskott och hjälp av experter som Freddy. Här kan även kunder recensera vad de köpt så du kan läsa om andras upplevelse av produkten.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se