Wäsby Golf - Golfanläggning
Endast 20 kilometer från centrala Stockholm hittar du Wäsbys fantastiska golfanläggning.

En unik upplevelse på Wäsby Golf

LivsstilEndast 20 kilometer från centrala Stockholm hittar du Wäsbys fantastiska golfanläggning. Den vackra naturscenen i kombination med välskötta golfbanor samt god mat och dryck skapar en helt unik upplevelse.

Wäsby Golfanläggning kan man som besökare uppleva det man vill för stunden; spela på de välrenommerade golfbanorna eller njuta av god mat och dryck på Upplands Väsbys populäraste lunchrestaurang.

Du kan också boka konferenslokal eller träna på en av Stockholms största ranger med Titleist NXT Tourbollar. Där finns en Golfstorestudio med modern launchmonitor och svinganalysprogram som gör både utprovning av utrustning och dina svinglektioner effektivare.

Kommer du med husbil/husvagn finns en ställplats, byggd enligt specifikation från ”Husbilsdestination Sverige” som väntar på dig. El, möjlighet att tömma WC/gråvatten och fylla färskvatten mm ingår i ställplatskostnaden.

Erbjuder något för alla

På Wäsby Golf kan man spela 33 hål fördelat på en John Deere-18-hålsbana, en 9-hålsbana i fullängd samt en 6-hålsbana som är öppen även efter att golfsäsongen är slut.

Wäsby Golf - John Deere
Wäsby Golf har en John Deere-18-hålsbana, en 9-hålsbana i fullängd samt en 6-hålsbana.

På 6-hålsbanan är alla välkomna att testa golfens tjusning utan krav på grönt kort! Golfbanorna är välskötta, omges av ekbackar och dammar med rikt fågelliv. Här bor bland annat den fridlysta svarthakedoppingen.

– Vi är ca 2000 medlemmar och har bl a en stor och aktiv seniorverksamhet med drygt 120 personer som umgås och tävlar i en egen tour varje måndag under hela säsongen. Golf som idrott är mycket skonsam för kroppen och erbjuder god lågintensiv motion för alla åldrar, berättar Ragnar Bronäs som är vd på Wäsby Golf.

Nytt för i höst är ett hjorthägn som byggs i samarbete med Väsby kommun. Där kan man från delar av golfbanan kan se hjortar i sin naturliga miljö. En annan nyhet är att klubben erbjuder prisvärda medlemskap på 9-hålsbanan samt Grönt kort-kurser för ungdomar samt nya medlemmar.

Wäsby golfrestaurang

Den populära golfrestaurangen har lunchöppet hela året samt även kvällar under golfsäsong. Varje dag finns det 4-6 nya härliga lunchrätter att välja på samt ett stort tillhörande salladsbord.

Wäsby Golf - Lunchrestaurang
Den populära golfrestaurangen har lunchöppet hela året samt även kvällar under golfsäsong.

Ragnar berättar att då finns det även en à la carte matsedel att välja bland. Det finns även alltid ett gott GI-alternativ.

– Sommartid har golfrestaurangen en stor uteplats som är riktad mot greenerna på hål 9 och 18 där man kan betrakta golfspel, njuta av god mat och dryck samt ta in det fantastiska landskapet. Restaurangen på Wäsby Golf kan även erbjuda olika typer av dryckes- och chokladprovningar samt anordna matlagningskurser om så önskas, förklarar Ragnar.

Skräddarsydda konferenspaket

För företagsevent, konferenser eller möten erbjuder Wäsby Golf konferenspaket som skräddarsys efter besökarens behov. Anläggningen kan här erbjuda 7 mötesrum för mellan 6 och 30 personer. Alla rum är utrustade med modern teknik för bildvisning.

– Restaurangen tar drygt 120 personer och det går också att hyra en våning eller hela konferenshuset här på Nibble gård. Inredningen är i gammal stil och ger en varm och gemytlig känsla. Sällskapet väljer vilken lokal de vill ha för dagen och vårt duktiga krögarpar, Ulf och Lena Möller-Claesson, sätter ihop ett passande mat och dryck-paket, avslutar Ragnar.

I en kundnöjdhetsmätning utförd av 2014 av Evry, låg Wäsby Golf på 20 procent över snittvärdet i jämförelse med likvärdiga golfbanor. På www.wasbygolf.se kan du boka starttid på Wäsby Golfs härliga skogs- och parkbana, boka din konferenslokal eller läsa mer om den populära lunchrestaurangen.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se