Sturebadet - Hamam
Sturebadet Marina Towers är designat av arkitekten Per Öberg.

En turkisk oas i Stockholm

HälsaUnder 2012 slog Sturebadet Marina Towers upp sina dörrar för Sveriges första spa- och träningsanläggning med ett turkiskt hamam. Nu tre år senare vallfärdar gäster till den exklusiva anläggningen som är belägen på Elite Hotel Marina Tower i Saltsjökvarn.

När samarbetet inleddes mellan Sturebadet och Elite Hotel, var avsikten att erbjuda möjligheten att träna och ta hand om sig själv i en rofylld miljö där alla gäster skulle känna sig välkomna. Anläggning skulle behålla Sturebadets grundfilosofi och utgå från Kerstin Florians koncept, men i en ny tappning. Inspirationen till det turkiska hamamet kom från det gamla ottomanska riket.

– Vi ville kunna välkomna alla gäster och ge dem en bra upplevelse. I dagsläget funkar det precis så som vi önskade, där hotellgäster, företag och framförallt privatpersoner har tillgång till vår fantastiska spa- och träningsanläggning med ett turkiskt hamam, berättar Sofie Lundström, VD på Sturebadet Marina Towers.

En flytt till någon annanstans

Sturebadet - Spa
Exklusiv marmor från Carrera, Italien, pryder Sturebadets hamam.

Sturebadet Marina Towers är designat av arkitekten Per Öberg. Hamamet är ett värmeväxlingsbad som består av tre rum; ett svalt förrum, ett varmrum och en ångbastu. Varmrummet som är hjärtat av hamamet, har navelstenen i mitten och uppvärmda marmorbänkar till 38-40 grader.

– En hamambehandling är en fantastisk, nära meditativ upplevelse i en unik miljö med orientalisk musik i högtalarna. Behandlingen innehåller mycket vatten, en rejäl tvagning, en ljuvlig skummassage och en avslutande hårtvätt med skalpmassage. Sturebadet Marina Tower erbjuder idag ett brett urval med såväl klassiska behandlingar som pool, jacuzzi, gym med personlig tränare och en exklusiv medlemsklubb. Men mittpunkten i anläggningen är såklart vårt Hamam, berättar Sofie.

Det vackra hamamet är utsmyckat med högvit, exklusiv Carrera marmor från Italien, svart marmor med inslag av vitt guld och den stora kupolen i taket har färgade symboler och motiv tagna från forna Turkiet.

En dold pärla

Sturebadet Marina Towers ligger beläget i den gamla kvarnen Saltsjöqvarn nere vid vattnet. Den exklusiva spa- och träningsanläggningen utgår från Sturebadets fyra hörnstenarna, där de förenar och balanserar fysisk träning, mental avslappning, kost och behandlingar.

– När vi byggde spa- och träningsanläggningen fanns inga spa med hamam så det är vi väldigt stolta över idag. Vi är väldigt noga med att besökarna inte ska behöva trängas på varken gymmet eller hamamet, och har därför begränsat antal platser i vår medlemsklubb och antal behandlingar per dag. Vi erbjuder även weekendpaket i samarbete med hotellet, där par kan komma iväg och semestra i sin egen stad, säger Sofie.

Sturebadet Marina Tower är beläget nära stan endast 10 min från Nybrokajen. Med båttrafik nås byggan på Saltsjökvarns kaj 25. På www.sturebadetmarinatower.se kan du läsa mer om anläggningen eller boka din behandling eller ditt besök.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se