Presenteras av Les Mills
Bli Les Mills-instruktör
Foto: Les Mills

Har du vad som krävs för att bli Les Mills-instruktör?

Gillar du att stå i centrum, hjälpa människor och samtidigt utveckla dig själv? Då kan instruktörrollen vara något för dig. Les Mills-instruktören, tränaren och utbildaren Charlotte Carlén berättar om hur det är att vara instruktör och vem det passar. Hon ger även sina bästa tips för blivande instruktörer.

Les Mills logo

Les Mills pass är alla speciellt framtagna av ett professionellt team på Nya Zeeland. Alla passen leds dessutom av licenserade instruktörer. Har du tränat gruppträning ett tag så har du säkert också funderat över hur det skulle vara att stå framför en klass?

Charlotte Carlén har lång bakgrund inom idrott och dans. Hon jobbar i dag som Les Mills Nordic Master trainer och är dessutom en sponsrad Reebok-atlet. Hon är utbildad i ett stort antal program men fokuserar idag på SH’BAM®, BODYBALANCE® och BODYPUMP®. Nu vill hon inspirera fler att ta steget och utbilda sig till att bli Les Mills-instruktör.

Vem passar som instruktör?

Som tränare och utbildare har hon funderat mycket på vilka personlighetstyper som lämpar sig som instruktörer och vad de drivs av. Även om man sällan är enbart en typ så finns det enligt Charlotte framförallt tre huvudsakliga personligheter bland instruktörer:

[su_faktaruta rubrik=”Charlotte Carlén” bild=”https://www.temahalsa.se/wp-content/uploads/sites/11/charlotte-carlen-les-mills.jpg” innehall=”Ålder: 37 år
Roll: Instruktör och tränare
Pass: SH’BAM®, BODYBALANCE® och BODYPUMP®
Dagjobb: Försäljningschef Liveit”]
  • Den som gillar att ta hand om och ledsaga människor.
  • Teaterapan som gillar att visa upp sig och stå i centrum.
  • Atleten som vill sprida träningsglädje och bli starkare.

Hur man är som person påverkar också ofta vilket eller vilka program man väljer. Atleten väljer till exempel ofta tuffare pass som BODYCOMBAT® och BODYPUMP® eller riktigt tuffa program som GRIT® och SPRINT™. Den som gillar att ta hand om andra väljer istället ofta lugnare pass som BODYBALANCE® eller SH’BAM®.

Join the Tribe

Ditt första steg mot att bli Les Mills-instruktör är att boka in dig på en grundutbildning. Här får du under två dagar alla verktygen du behöver för att instruera. För att sedan bli en certifierad instruktör genom att skicka in en video från ett pass för bedömning.

En av de stora fördelarna med Les Mills är sammanhållningen. Som instruktör kan du alltid få stöd, hjälp och motivation från andra instruktörer och tränare. Det skapar enligt Charlotte en stor trygghet som instruktör då man aldrig är ensam.

Våga ta steget

Charlotte berättar att hon tränade gruppträning och gick på gym i nästan fem år innan hon vågade ta steget att gå sin första instruktörsutbildning. Det kunde varit mycket tidigare så hennes främsta tips är att sluta tveka på sig själv.

Många tror också att man behöver vara en superatlet eller dansproffs för att bli instruktör men det är fel enligt Charlotte. Man bör dock ha en god fysik och ha tränat det aktuella programmet i minst ett halvår.

Är du redo att ta nästa steg mot att bli Les Mills-instruktör och skapa fitnessmagi? Allt börjar med en utbildningshelg över två dagar så ta första steget och boka in dig på en instruktörsutbildning.