Presenteras av Blå Tåget
Hotel Drottning Kristina - Hotell
Hotel Drottning Kristina är ett vackert hotell mitt i centrala Stockholm. Här har man bevarat den ståtliga sekelskiftesstilen.

Res med Blå Tåget till vackra Hotel Drottning Kristina

I en ståtlig byggnad med anor från 1800-talet ligger vackra Hotel Drottning Kristina, hotellet i centrala Stockholm där elegansen från sekelskiftet är bevarad. Hit färdas ni från Göteborg med stämningsfulla Blå Tåget, ett tillfälle att få uppleva en resa tillbaka i tiden.

Blå Tåget - Logotyp

Klockan är 08.50 på fredag morgon och ni kliver ombord Blå Tåget på Centralstationen i Göteborg. Med tågets originella karaktär får direkt ni en känsla av att ha tagits tillbaka 50 år i tiden. Tåget osar hög standard såsom bara tåg från förr kan göra. Ni slår er ner i första klass, där det är något lugnare än i andra delar av tåget. Nu rullar tåget från perrongen och resan mot huvudstaden har börjat!

Vällagad frukost och musik från pianobaren

Klockan är nu 09.30 och det är tid för frukost, och vilken frukost det ska bli. I anslutning till första klass-vagnen ligger Blå Tågets restaurang som pryds av vita dukar och vackra tulpaner.

Blå Tåget - Tågresa
I Blå Tågets restaurang kan ni äta och dricka gott.

Ni slår er ner och placerar linneservetten i knät. In kommer nybryggt kaffe, som hälls upp i porslinskoppar, äggröra och bacon direkt från köket tillsammans med färskpressad apelsinjuice.

Från restaurangan ser ni ut över det vackra landskapet och avnjuter an frukost som påminner om en hotellfrukost. En perfekt start på dagen. Men nu är det hög tid att röra sig tillbaka till första klass. Blir ni sugna på ett litet mellanmål bjuds här alltid på färsk frukt, kaffe eller te.

Plötsligt hörs toner av musik, det är pianobaren som har öppnat. Här kan ni slå sig ner och ta en öl eller ett glas vin samtidigt som pianisten spelar vacker musik. Pianobaren är mångas favorit på tåget. Nu har klockan slagit 12.30 och Blå Tåget rullar in på perrongen i Stockholm. Mer stämningsfull resa hade troligtvis varit svår att uppleva.

En svårslagen miljö i hjärtat av Stockholm

En kort taxi- eller tunnelbaneresa från Stockholm Centralstation ligger Hotel Drottning Kristina. Det fyrstjärniga hotellet ligger på fashionabla Birger Jarlsgatan i direkt anslutning till Stureplan med gångavstånd till det mesta.


När ni anländer till hotellet möts ni av en ljus stenfasad på den över 100 år gamla byggnaden. Ni stiger in och skådar vacker sten från golv till tak, precis som det var förr. Ni har bokat ett Superior-rum i klassisk gustaviansk stil med högt i tak och vackra kristallkronor. Ni förflyttas än en gång tillbaka i tiden. Det välbevarande stavparketten och kakelugnen förmedlar en känsla av lyx.

Hotel Drottning Kristina - Hotell i Stockholm
På Hotel Drottning Kristina pryds rummen av kristallkronor och vacker parkett.

Efter en drömlik weekend i Stockholm, kanske med ett besök på välkända Sturebadet eller en föreställning på Kungliga Operan är snart tid att bege sig tillbaka till Göteborg. Den bekväma King Size-sängen ligger kvar i minnet efter vistelsen på hotellet.

Väl på Stockholm Central spelar Blå Tågets orkester i sedvanlig ordning för resenärerna. Ett perfekt avslut på en resa ni sent kommer glömma.

Vinterns weekenderbjudande

Just nu har Blå Tåget tillsammans med Hotel Drottning Kristina ett weekenderbjudande med resa för två i första klass och två nätter inklusive frukost för 4 480 kronor (ordinarie pris 5 490 kr). Läs mer om erbjudandet och hur du bokar din weekendupplevelse på www.blåtåget.se eller ring 0771-501 501.