Presenteras av Scandjet
Scandjet - Kroatien
I samband med sina Kroatienresor erbjuder Scandjet flera tränings- och upplevelsemöjligheter såsom yoga, paddling och vandring.

Åk på upplevelseresa till paradiset Kroatien

Scandjet är det unika resebolaget som genom åren kommit att bli en Kroatienexpert med fokus på Dalmatien och halvön Istrien. Med hälsa och unika upplevelser i fokus behöver man bara packa passet och därefter njuta av en veckas semester varvat med många intressanta aktiviteter.

Scandjet logo

Scandjet grundades 2002 och har sedan starten arrangerat charterresor till Kroatien för tiotusentals nöjda resenärer. De senaste åren har Scandjet fått allt fler medarrangörer och tillsammans anordnar de hälsoresor med olika tränings- och upplevelsemöjligheter såsom yoga, dans eller segling, paddling, cykling, klättring och vandring.

– Som resenär behöver man bara packa sitt pass och lämpliga kläder sen organiserar vi allt omkring såsom flyg, transport, boende och aktiviteter, säger Göran Jaksch, ny vd på Scandjet.

Axlar rollen som Kroatienexpert

Scandjet har idag goda kontakter på flera av Kroatiens mindre öar som hjälper dem att arrangera såväl lägenhetsboenden som hotell för resenärerna. Göran berättar mer:

– Att ligga i solen på dagarna och hänga i baren på kvällarna är passé. Nu är det viktigare att må bra på ett naturligt sätt. Vi vill att våra resenärer ska få uppleva det inhemska och besöka mindre destinationer så under 2016 kommer vi fokusera helhjärtat på detta. Kroatien har en fantastisk matkultur med mycket grönsaker, fisk, lamm, kryddor och spännande örter. Och de bästa badorterna i Kroatien finns framförallt på öarna utanför Rijeka.

Losinj — En ö väl lämpad för aktivitet

Losinj är en ö som är väl lämpad för aktivitet och är en av de största söder om Istrien, utanför ön Krk. Här har man dessutom märkt att många astmatiker mår bättre redan efter 1-2 veckor.

– Klimatet är behagligt att träna i och inger en känsla av svensk sommar. Havet och vinden bjuder på skön bris, det är mycket syre i luften som är ren och fräsch vilket påverkar vårt välbefinnande och lungkapacitet. På Losinj samarbetar vi med fyra hotell som har erfarenhet och är lämpade för träning, säger Göran.

Bli Scandjets medarrangör!

Idag samarbetar Scandjet med cirka 25 engagerade medarrangörer som alla är specialister på just sina målgrupper. På så vis kan Scandjet erbjuda exakt det som efterfrågas och om någon kontaktar Scandjet och vill åka på en träningsresa, så hjälper de till att ansluta till rätt medarrangör.

Scandjet - Res till Kroatien
Kroatien erbjuder ett fantastiskt klimat.

– Vi anstränger oss verkligen för att hitta rätt miljö efter resenärernas önskemål. Om det är en yogaresa så ska det ska finnas mattor på hotellet, vara bekvämt att genomföra själva passet och gärna möjlighet att dansa under bar himmel, avslutar Göran.

I sommar flyger Scandjet till Rijeka och Split i Kroatien. De arrangerar även resor till Italien där fokus är på mat & dryck samt kring Barcelona i Spanien. Scandjet har startat upp ett samarbete med Girona regionens turistnäring med syfte att utveckla ännu en träningsdestination.

Scandjet flyger idag från Luleå, Umeå, Norrköping, Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad, Kristianstad och Kalmar. Besök scandjet.se för att boka din grupp eller paketresa till Kroatien, Italien eller Spanien samt ta del av unika erbjudanden.