Hans Nordin - Fiske
Hans Nordin har arbetat med fiske- och naturevent i över 20 år.

Åk på fisketur med Hans Nordin

LivsstilSom alternativ till det traditionella företagseventet eller vännens svensexa, finns fisketurer i den svenska skärgården. Med rätt guide kan man lära sig att fiska allt från havsgädda till gös, abborre och havsöring året runt.

Hans Nordin har arbetat med fiske- och naturevent i över 20 år. Han var en av de första fiskeguiderna som etablerade denna typ av verksamhet i Sverige och är idag en välkänd person inom såväl sportfiske som fiskeguidning.

Fiskeguiden Hans Nordin

1989 sändes första avsnittet av TV-serien Fisketur på Sveriges Television. Uppdraget var att göra ett pedagogiskt program om fiske som riktade sig till barn i åldrarna 3-15. Hans var redan då allmänt känd som en erfaren sportfiskare och fick uppgiften att skriva de tio manuskripten till TV-serien.

– Om barn ska gilla programmet så måste det hända någonting. Så vi for land och rike runt och fiskade olika sorters fisk varje gång, samtidigt som vi visade upp olika fiskemetoder och redskap. Det var gädda, gös, öring, harr, lax, id, torsk, makrill, krabba eller ål, berättar Hans.

Fisketur visades i tre år och blev en fantastisk succé. Karriären tog fart och sedan dess har Hans medverkat i flera fiskeprogram, skrivit böcker samt varit en regelbunden skribent på fackpressen. 1999 tog han steget fullt ut och blev egenföretagare och fiskeguide.

Verksamheten idag

Hans Nordins verksamhet Fiske- och Naturevent har sitt säte i Stockholm och erbjuder fisketurer för både privatpersoner och företag. Man kan boka in hel- eller halvdag för att åka ut och fiska i Stockholms skärgård, från Trosa till Norrtälje och i Mälaren.

Hans Nordin - Fisketur
Grillpaus i fiskandet.

– Hälften av grupperna är privatpersoner som födelsedagsfirare, kamratgäng och barnfamiljer. Resterande häften är företag som har kund- eller personalevent som vill göra någonting annorlunda. När det är större grupper hyr jag in kollegor från det nätverk jag har byggt upp under åren, berättar Hans.

Hans organiserar även exklusiva resor till Nord-Norge med havsfiske som håller världsklassnivå.

Fiske året runt

En specialitet som Hans har utvecklat genom åren är ismete. Baserat på 15-20 års forskning, gav han 2001 ut boken Modernt ismete som beskriver hur man kan fiska på vintrarna som komplement till det traditionella pimpelfisket.

– Med min fiskemetod kan man gå efter de större fiskarna. Ofta har vi en brasa igång och en del kunder åker skridskor på isen. Perfekt event för både företag och privatpersoner. Det kan bli väldigt trevliga fisketurer då man kan mingla mellan nappen och vara mer rörlig än när man är på en båt, säger Hans.

Hur du bokar en fisketur

Vid bokning av fisketuren bestäms hur många båtar som behövs, tidpunkt, hur många timmar gruppen vill vara ute och om de vill ha catering, grillning eller egen matsäck under dagen. Fiskeutrustning och varma flytoveraller finns alltid till utlåning.

– Det viktiga är att alltid försöka anpassa aktiviteterna och hela upplägget efter kundens önskemål och kunskapsnivå, säger Hans.

www.hansnordin.com kan du läsa mer om Hans fiskeerfarenheter, bokningsinformation och prislistor.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se