Lifetime Clinic - Plastikoperation
Om du funderar på att göra ett skönhetsingrepp finns det några saker du ska tänka på. Lifetime Clinics chefsläkare ger här sina tips.

3 saker att tänka på inför ett skönhetsingrepp

SkönhetHar du funderat över att göra ett skönhetsingrepp? Kanske vill du få fylligare läppar eller äntligen få bort de där kråkfötterna som gör att du ser äldre ut? Här tipsar Shina Kamran Hagh, läkarchef på Lifetime Clinic om tre saker att tänka in på inför ett skönhetsingrepp.

Som konsument kan det vara svårt att veta vad ett skönhetsingrepp innebär och vad man bör tänka på inför ett skönhetsingrepp. Shina som är utbildad läkare med djup kunskap om skönhetsingrepp svara på de vanligaste frågorna.

1. Lockas inte av ett för lågt pris

Lifetime Clinic - Shina Kamran Hagh
Shina Kamran Hagh, läkarchef på Lifetime Clinic.

Vissa patienter som kommer till Lifetime Clinic har redan gjort ett ingrepp på någon annan klinik. Till Shina och Lifetime Clinic kommer patienten då för att rätta till något som blev fel. Vad felen kan vara skiljer sig stort men ofta har fallen en sak gemensam — patienterna har lockats av ett bra pris.

– Jag rekommenderar alla som funderar på skönhetsingrepp att vara skeptiska till alltför låga priser. Låter något för bra för att vara sant är det ofta det. Man bör ställa sig frågor varför en klinik kan ta ett så lågt pris, tipsar Shina.

När det kommer till ens egen kropp bör man vara extra försiktig. I värsta fall får man en infektion men man kan också bli missnöjd, exempelvis om den nybehandlade läppen ser asymmetrisk ut. En behandling som gått fel kan lätt leda till komplikationer.

2. Skaffa dig en uppfattning om vad du vill ha

För att uppnå bästa resultat rekommenderar Shina att du skaffar dig en uppfattning om vad du önskar med en behandling. Det bästa är att visa bilder för den som ska behandla dig. Med bilder är det enkelt att visa hur du vill att exempelvis din överläpp ska se ut. Här är Google är guldkälla!

– För en dialog med din behandlare så att ni kan komma överens om vad som ska göras. Jag träffar många som kommer in och har gjort saker som de egentligen inte vill ha, säger Shina.

Shina menar att man som behandlare alltid vill att resultatet ska bli så bra som möjligt. Gör därför efterforskningar på internet och skaffa dig lite inspiration.

Så går en behandling till på Lifetime Clinic
  1. Du bokar en tid med en certifierad behandlare.
  2. Du träffar behandlaren, går igenom ingreppet och får svar på dina frågor.
  3. När du är redo bokas en tid för behandling.
  4. Två veckor efter behandlingen återkallas du för att gå igenom resultatet och eventuella frågeställningar.

3. Våga ställa frågor till din behandlare

När du hittat en klinik som verkar bra och du har skaffat sig en uppfattning om vad du önskar för resultat är det bra att ställa mycket frågor. Shina berättar att många som hon möter inte frågar så mycket varpå det lätt kan uppstå förvirring efter själva behandlingen. Exempel på frågor att få svar på:

  • Är resultatet permanent? Om inte, hur länge håller det i sig?
  • Kan man ändra om något mot förmodan skulle gå snett?
  • Finns det några biverkningar?

Shina berättar att man på Lifetime Clinic utför de flesta skönhetsingrepp, allt från läppförstoring till ansiktsåtstramning. På www.lifetimeclinic.se kan du få svar på alla dina frågor och fler tips om vad du ska tänka på inför ett skönhetsingrepp.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se