Weforyou - Hälsoresor till Slovenien
-När man kommer till den slovenska naturen så tror man att man hamnat i en saga, Inez Abrahamzon på Weforyou.

Vandra i Sloveniens fantastiska natur

HälsaEn naturmiljö som närmast kan jämföras med något ur Sagan om Ringen finns inte långt från Sverige. Den slovenska alpmiljön bjuder på en unik kombination av fina vandringsleder, fantastiska lokalproducerade viner och välgörande mineralrika hälsovatten.

För oss svenskar är Slovenien mest känt för skidåkning i Kranjska Gora och Maribor. Allt fler turister hittar hit inte minst från Sverige. Slovenien är ett land med stora variationer trots landets storlek. I norr finns en fantastiskt alpnatur och i söder fina stränder utmed medelhavskusten och Adriatiska havet.

Landet har en vinproduktion som ofta jämställs med den italienska även om exporten är blygsam. Tack vara den unika bergssammansättningen i Slovenien så är källvattnen väldigt näringsrika och landet har flera populära kurorter. Slovenien är fortfarande en ganska väl bevarad hemlighet för oss nordbor men intresset ökar stadigt.

Weekendvandring med vin och vatten

För dig som vill få en första smak på Slovenien kan en weekend vara ett bra alternativ. Företaget Weforyou anordnar vandringsresor och hälsoresor till Slovenien sedan 2010 och kan det mesta som finns att veta om Slovenien.

Prova lokala viner i Slovenien
Prova lokala viner i Slovenien

-När man kommer till den slovenska naturen så tror man att man hamnat i en saga, Inez Abrahamzon på Weforyou.

Under resan bjuds du på fantastisk vandring, goda viner och välgörande termalbad. Med en lokal guide vandrar ni tillsammans genom berg och dalar i ett vackert alplandskap. Under vandringen besöks ett flertal mindre vingårdar för att prova de lokalproducerade vinerna. En resa till Slovenien skulle dock inte vara komplett utan ett spabesök. På spa:et finns chansen att bada i de välkända hälsovattnen och få vårdande kroppsbehandlingar.

Hälsoresa till Dobrna

Dobrna är Sloveniens äldsta kurort där människor från hela världen kommer för att bada i de kända termalbaden. Orten har sedan 1400-talet varit ett centrum i Slovenien för hälsa, välbefinnande och skönhet. Det unika med vattnet i Dobrna är mineralsammansättningen med rikliga mängder kalcium, magnesium och hydrogena karborater som ger vattnet dess välgörande egenskaper.

Termalbad i Dobrna Slovenien
Termalbad i Dobrna Slovenien

Förutom härliga bassänger med termalbad så finns det ett stort utbud av bl.a. olika bastubad och andra aktiviteter. Många kommer även till Dobrna för att träffa de specialutbildade läkarna som även har unik kunskap inom alternativmedicin och hur alternativa behandlingar kan kombineras med modern sjukvård.

Under resan till Dobrna får du även chansen att uppleva den fantastiska naturen med vackra cykel- och vandringsleder samt den kända Feng-Shui parken. Här kan du finna lugnet igen och få en stunds vila från stressen hemma i vardagen.

Hälsoresan hjälpte Maria

För fyra år sedan ramlade Maria Grubbström med sin vespa och skadade sitt knä. Under sex, sju månader kunde hon knappt gå. Två år efter olyckan hade Maria fortfarande svårt att röra på sitt knä och medicinerades konstant med antiinflammatoriska medel samt kortison. Efter att ha hört talas om hälsoresor till Slovenien via bekanta valde hon i april 2013 att boka en resa till Dobrna.

-När jag kom till kurorten fick jag träffa en läkare som gav mig rekommendationer för min vistelse. Efter tre dagar med bad i termalvattnet och flera lerbehandlingar på mitt skadade knä så kände jag redan stor skillnad. Jag är inte helt återställd än men jag behöver inte längre ta några antiinflammatoriska medel eller kortison vilket är fantastiskt, säger Maria Grubbström.

Hälsoresebidrag

För dig som reumatiker och som vill åka på hälsoresa till Slovenien finns även möjligheten att söka det som brukar kallas hälsoresebidrag via Reumatikerförbundet.

Weforyou anordnar hälsoresor för kropp och själ till ett flertal olika destinationer. Är du intresserad av att besöka Slovenien för vandring eller hälsoresa så kan du läsa mer på www.weforyou.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se