Jabra - telefon headset
I ett öppet kontorslandskap där många personer arbetar samtidigt är det lätt att ljudnivån stiger.

Välj rätt headset för en bättre arbetsmiljö

FöretagshälsaEn god ergonomi på arbetsplatsen har under senare tid blivit en allt mer viktigare fråga för arbetsgivare. Telefonsamtal under arbetstid upptar för många en stor del av dagen, så att ha rätt utrustning är grundläggande för en god företagshälsa.

Teknisk utrustning utgör idag en stor del av de svenska kontorslandskapen och vi fullkomligen omringas av datorer, skrivare och telefoner. Kommunikationen har blivit en allt vitalare del för varje företag där telefonin utgör hjärtat i organisationen. Därför är det viktigt att utrustningen som används är flexibel och anpassad efter din yrkesroll, oavsett vad du gör.

Med individanpassning som fokus

Headset blir allt vanligare på arbetsplatser, något som företaget Jabra har flera års erfarenhet av. De har följt utvecklingen och behovet av ergonomiska kvalitetsprodukter vilket skapat ett brett utbud av olika telefonlösningar på marknaden. Vissa arbetsuppgifter är mer statiska medan andra uppgifter kräver att man måste kunna röra sig fritt på arbetsplatsen. Jabras sortiment av headset och ljudlösningar för professionellt bruk möter telefonbehovet i dagens moderna och flexibla arbetsmiljöer.

Jabras professionella Pro 9400-serie
Jabras professionella Pro 9400-serie

Vi är alla unika och våra arbetssituationer ser helt olika ut. Din utrustning ska hjälpa dig, inte motarbeta dig. Därför kan många av headseten från Jabra modifieras efter dina egna preferenser. Huvudbåge, nackbygel eller öronkrok? Trådlöst eller trådbundet? 

Pröva vad som passar dig och din arbetsplats bäst. Behöver du skifta mellan bords- och datortelefon kan du dessutom göra det enkelt med Jabras produkter, utvecklade och optimerade för Unified Communications.

På Jabra tycker man att det är en självklarhet att tillverka kvalitativa produkter. Därför är deras headset tillverkade för att hålla i flera år med garantitid på upp till tre år. Tillbehör på slitagedelar som öronkuddar och mickskydd så att ditt headset håller sig rent och välfungerande ser därför Jabra bara som en självklarhet.

-Detta är bra ur hygiensynpunkt, men garanterar också en nöjd återkommande slutkund, berättar Jabras Sverigechef Carin Brink stolt.

Dolda stressfaktorer

I ett öppet kontorslandskap där många personer arbetar samtidigt är det lätt att ljudnivån stiger. Arbetsmiljöverket varnar för att nivåerna kan uppgå till 50-70 dBA i sådana sammanhang. Detta leder till att de anställda behöver höja rösten vilket endast förvärrar situationen ytterligare. Studier visar att dessa miljöer har en negativ stressande effekt vilket stör koncentrationsförmågan.

Headset från Jabra finns både med en och två hörlurar som kan vara att föredra för större fokus i samtalet med behagligare ljudbalans. Som ytterligare positiv följdeffekt är att de störande bakgrundsljuden dämpas och då sänker även du automatiskt din egen röst. Headsetets bullerdämpande mikrofon ger samtidigt ett stabilt och tydligt mikrofonljud vilket ger en klar och bättre ljudkvalitet i samtalen.

En flexibel tillvaro

Har du en friare och rörligare arbetssituation och kanske jobbar hemifrån, är på resande fot eller kräver större rörlighet på kontoret? Då kommer din mobila arbetskraft dra stor nytta av Jabra professionella bluetooth-headset och konferensenhet som ansluts direkt till den mobila enheten och för dator. Dessa lösningar har utvecklats med full integration för alla ledande plattformar vilket förenklar din vardag.

-Ett arbete är vad du gör, inte var du är någonstans, berättar Carin Brink, Sverigechef på Jabra angående deras flexibla lösningar.

Jabras mobila telefonlösningar möjliggör en flexiblare arbetssituation vilket har en avstressande och friare inverkan på användaren. Med hjälp av Jabras produkter borde du kunna se ett samband med att bli mer flexibel, behärska din arbetsvardag, må bättre och få mer tid över för annat. Jabra har en lösning för varje unik arbetsplats.

Låt inte teknik vara ett hinder i er vardag, besök www.jabra.se för mer information om produkterna och hur de kan hjälpa ert företag.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se