BASE23 - dansskola
Tillsammans med Eva Johnson som är flerfaldig svensk mästare i latinamerikansk dans och välkänd koreograf startade Anneli dansskolan BASE23 under 2010.

Svensk dansskola lockar dansare från hela Europa

TräningDans är något för oss alla, oavsett om det bara är en hobby eller om du drömmer om att bli professionell dansare. I Stockholm finns en av Sveriges största dansskolor med välkända konstnärliga ledare inom flera olika dansstilar. Hit kommer elever från hela landet för att utvecklas som dansare.

Dans har blivit en väldigt modern träningsform i Sverige och är utmärkt för att bygga upp kondition, styrka, rörlighet, koordination och samarbetsförmåga. Det har även visat sig att dans tränar vår hjärna och vår kognitiva förmåga. Genom att dansa kan du därför både må bättre och bli smartare samtidigt som du utvecklar dig som dansare.

Sverige har en fin tradition med många stora dansare. En av våra absolut största är prima ballerina assoluta, Anneli Alhanko. Hon utsågs bl.a. till Sveriges första hovdansare av HM Konungen och har dansat professionellt på högsta möjliga nivå. Under 2007 startade hon Alhankolinjen i Stockholm, en linje för klassiskt balett.

Tillsammans med Eva Johnson som är flerfaldig svensk mästare i latinamerikansk dans och välkänd koreograf startade Anneli dansskolan BASE23 under 2010. Idag har man 50 danslärare, nio stora danssalar på sammanlagt 2000 kvm. Skolan har ett brett utbud av kurser, linjer och utbildningar för dansare i alla åldrar och alla svårighetsgrader.

Linjer och kurser

Dans för alla åldrar
Dans för alla åldrar

Efter skoltid ändrar lokalerna skepnad och helt plötsligt har man förflyttats till något som närmast kan liknas vid en ungdomsgård. Det finns linjer för alla dansstilar, svårighetsgrader och omfattning. Den här “hobbyverksamheten” pågår ända fram till tio på kvällen och det är en fantastisk stämning på skolan.

-Vi vill ge bra undervisning oavsett om man dansar en eller sju gånger i veckan. Alla skall känna att man får en bra undervisning, säger Eva Johnson rektor på BASE23.

Skolan har även ett stort urval av enstaka danskurser inom alla dansstilar. Till dessa kurser kommer elever från hela Sverige för att lära från de absolut bästa lärarna inom respektive disciplin.

Välkända konstnärliga ledare

Alla lärare på skolan har en gedigen bakgrund och utbildning inom sitt område men för varje linje finns dessutom det man kallar en konstnärlig ledare. De konstnärliga ledarna har lång professionell erfarenhet och är framstående i sitt område.

De konstnärliga ledarna för Base 23 danslinjer är Mia Stagh (balettlinjen), Hans Marklund (musikallinjen), Roine Söderlundh (musikallinjen), Therese Carlsson (dansarlinjen) och Maria Lindholm (streetlinjen).

Tillsammans ger de skolan en mycket stor och bred erfarenhet inom flera olika områden vilket har varit en av framgångsfaktorerna för BASE23. Hans och Roine är dessutom konstnärliga ledare för den musikalartistutbildningen man erbjuder på BASE23.

Musikalartistutbildning

Stockholm Musikalartist Utbildning
Stockholm Musikalartist Utbildning

Förutom sin ordinarie kurs och linjeverksamhet så anordnar BASE23 en av få musikalartistutbildningar i Sverige. Stockholm Musikalartist Utbildning är en 3 årig eftergymnasial utbildning.

Alla lärare har anknytning till yrkeslivet i musikal, teater eller showvärlden med gedigen erfarenhet som pedagoger. Målet är att skapa det som brukar kallas “Triple Threat Artists”, en scenartist som är stark i både sång, dans och skådespeleri.

Elever kommer från hela Sverige och antagningskraven är hårda. För de som inte lyckats komma in finns möjligheten att läsa ett års förberedande utbildning som kallas Day Base.

Föreställningar och läger

För att eleverna skall utvecklas gäller det att man inte bara tränar. Därför medverkar och arrangerar BASE23 många föreställningar och event. Ett av de senaste är Unga Musik på Slottet som är en sång- och dansfestival i Slottskyrkan.

BASE23 arrangerar även läger varje år för dansintresserade ungdomar. Tack vare de välkända dansprofiler man har som konstnärliga ledare kommer unga från hela Europa till dessa läger. Under 2013 var lägret på Gotland och gjorde stor succé.

Vill du veta mer om kurser, linjer och utbildningar BASE23 har samt läsa mer om de konstnärliga ledarna så kan du besöka www.base23.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se