Walkplace - gåband
Officewalker ger dig daglig motion samtidigt som du arbetar.

Så får du daglig motion på jobbet

FöretagshälsaHar du också fullt upp under veckorna med långa dagar på jobbet, hämtning och lämning från dagis och matlagning till barnen? Hade du kanske velat träna men hittar inte tiden? Vi tipsar om den nya trenden med motionsband på jobbet, ett perfekt sätt att få daglig motion utan att behöva släpa dig till gymmet.

Vi blir alltfler som letar efter sätt att försöka öka vår vardagsmotion utan att behöva släpa oss till gymmet, något vi helt enkelt ofta inte har tid med. Att välja att ta trapporna på jobbet i stället för hissen, hoppa av bussen en hållplats tidigare eller gå en omväg till kaffemaskinen är alla tre bra sätt att göra just detta.

Men de senaste åren har en ny trend poppat upp, den med motionsband på jobbet. Och även om det låter konstigt så är det mycket lättare än vad man tror. Studier har till och med visat att man blir mer effektiv med ett motionsband under fötterna.

Stillasittande arbete är farligt

Stefan Wennergren är vd på Walkplace, det Stockholmsbaserade företaget som idag är ledande inom just motionsband för kontorsbruk. Han berättar att alltfler insett riskerna med att sitta stilla för länge:

– De senaste åren har medvetenheten ökat kring riskerna med stillasittande arbete och idag anses det lika farligt som att exemplevis röka, speciellt när det sker varje dag. Den typiske kontorsarbetaren åker bil till jobbet, sitter still i stort sett hela dagen och kommer sedan hem för att sätta sig framför tv:n. Det är oroväckande, säger han.

Lättare än vad man tror

I dag har flera hundra företag runt om i Sverige anslutit sig och investerat i motionsband från Walkplace. Men hur går det då till? Stefan berättar:

– Motionsbandet placeras helt enkelt vid ett höj- och sänkbart skrivbord och så väljer man själv när man vill gå. Många tror också att det är svårare än vad det egentligen är, att man inte kan arbeta när man rör sig. Som tur är vår hjärna bara ”inkopplad” när man börjar och slutar gå, resten sitter i ryggmärgen. Man kan således arbeta helt normalt när man går på ett motionsband.

De flesta går cirka 90 minuter per arbetsdag på motionsbanden från Walkplace, men vissa går enligt Stefan upp till 3 mil varje dag.

Över 50 positiva hälsoeffekter

Fördelarna med ett motionsband på jobbet är enligt Stefan många, allt från minskad risk för cancer, ryggproblem, depression och magbesvär. Över 50 olika positiva hälsoeffekter kan utrönas om man dagligen motionerar. För att inte tala om viktminskning, perfekt för den som känner att den väger lite för mycket.

Använder man Officewalker, som vårt motionsband heter, två timmar per dag under ett år så kan man minska 20-30 kg. Sedan har studier till och med visat att vår produktivitet och kreativitet ökar när man motionerar samtidigt som man arbetar, avslutar Stefan.

Vill du veta mer om Walkplace och fördelarna med ett motionsband på arbetet? Besök då www.walkplace.se, här hittar du allt du behöver veta om den nya trendens positiva hälsoeffekter.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se