Suxess ERV - energiåtervinningsaggregat
Suxess gör ventilationsaggregat till såväl villor som stora, kommersiella fastigheter.

Lång tradition inom ventilation

HälsaEn bra ventilationslösning ger ren och frisk luft som vi mår bättre av inomhus. Målet för Suxess ERV AB i Enköping är att skapa en inomhusmiljö i världsklass, och göra det med minimal energianvändning och ljudnivå.

–I Enköping finns en lång tradition inom ventilation och det har skapat grunden till att vi kan vara flexibla och anpassa oss efter kundernas unika behov. Det finns krav på att gammalmodig ventilation i äldre fastigheter ska bytas ut och där har vi den kunskap och flexibilitet som behövs, säger Magnus Eklund, vd på Suxess ERV.

Visionen för Suxess ERV är att vara en ledande aktör inom energiåtervinningsaggregat på den skandinaviska marknaden. Det åstadkommer företaget genom att ge kunderna de bästa lösningarna för produkter, service, support och mjukvara.

Swedbanks huvudkontor Sundbyberg
Swedbanks huvudkontor Sundbyberg

Suxess gör ventilationsaggregat till såväl villor som stora, kommersiella fastigheter. Bland aktuella projekt kan nämnas det nya konserthuset och hotellet Malmö Live samt Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg, en fastighet med plats för cirka 2500 anställda. Kunderna är ofta stora aktörer som installerar hela ventilationsanläggningar.

Suxess grundades hösten 2010 och har sedan starten ökat omsättningen väsentligt – från cirka 20 miljoner 2011 till drygt 60 miljoner kronor 2013.

Satsar på ungdomen

För att säkerställa att erfarenheten och kunskapen inom ventilation stannar kvar i Enköping satsar Suxess på ungdomar.
– Vi har täta kontakter med skolor och yrkeshögskoleutbildningar för att erbjuda praktikplatser och har kontinuerligt både killar och tjejer som jobbar hos oss, berättar Magnus Eklund.

Företagets satsning att fasa in ungdomar i verksamheten – från praktik till tillsvidareanställningar – har uppmärksammats ända upp till regeringsnivå. På näringsdepartementets initiativ fick Suxess besök av statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg i mars förra året.
– Besöket var ett kvitto på att vi tänker rätt och långsiktigt, säger Magnus Eklund.

Bra ventilation ger hälsovinster

Det har länge saknats en samlad bild av hur den byggda miljön ser ut idag och hur den har förändrats. Därför har Boverket, Socialstyrelsen och Riksantikvarieämbetet presenterat en rapport för att beskriva tillståndet i den byggda miljön.
– Det visar sig att det finns mycket brister och att många fortfarande har hälsoproblem på grund av dålig inomhusmiljö i våra byggnader. En bra ventilation ger hälsovinster, menar Britta Permats, vd på Svensk Ventilation.

Svensk Ventilation är branschföreningen för ventilationsföretag i Sverige och arbetar för tydligare och höjda krav på bättre inomhusklimat i alla typer av fastigheter. Läs mer om Suxess ERV och ventilation på www.suxesserv.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se