Presenteras av Royal Greenland
Potatisblinier och räkor med creme fraiche

Rustik och matig förrätt – perfekt till nyår

Under nyårsafton kan det passa bra med en matig och rustik förrätt. I det här receptet kombineras en klassisk potatisblini med goda ishavsräkor som ger förrätten en lite lyxig nyårskänsla. På nyårsafton kan middagen ofta ta flera timmar i anspråk och kanske ska det till och med rymmas tal och lekar mellan rätterna. Då kan man med fördel inleda serveringen med en lite matigare förrätt så att gästerna håller ångan uppe ända fram till tolvslaget. Det här receptet från Royal Greenland bjuder på en rustik och traditionell potatisblini som toppas med crème fraîche och läckra ishavsräkor för en lyxig nyårstouch. Smeten förbereder du med fördel redan tidigare på dagen så får du mer tid med gästerna. Gott nytt år! Disko Bay...
Presenteras av Royal Greenland
Avocadocarpaccio med räkor och dilddip

Grön twist på klassisk förrätt – med härlig havskänsla

Den perfekta förrätten ska vara matig, men inte för matig och får gärna serveras kall. Här kommer ett uppdaterat recept på en klassisk favorit som är lite grönare, lite lättare och går att få till i en handvändning. Carpaccio är en populär förrätt från det italienska köket som genast skapar lyxkänsla på middagen. Har man planerat in en tyngre huvudrätt eller vill hålla menyn åt det lättare hållet kan det dock kännas lite mäktigt att inleda med oxfilé, grönsaker och ost. Idag undviker också många kötträtter av olika skäl, därför delar vi med oss av ett smalare och grönare alternativ. I detta carpacciorecept från Royal Greenland skippar vi köttet och skivar istället upp solmogen avokado toppad med Disko...
Presenteras av Royal Greenland
Disko Bay-räkor - romansallad

Lyxig mingelmat till festen – utan bröd

För julens mingel och fester kommer frågan ofta upp om vad som ska serveras till fördrinken. Här kommer ett recept som är helt utan bröd och går supersnabbt att fixa. När det gäller mingelmat, oavsett om det handlar om klassiska snittar, moderna minipizzor eller kryddiga tortilllas så finns det för många värdar och värdinnor ett stort problem - bröd. Idag är det många som undviker bröd eller till och med är glutenintoleranta. Ett fantastiskt lätt sätt att komma runt hela problematiken är att servera förrätten på ett krispigt salladsblad. Som det här tipset från Royal Greenland med peppriga räkor och örter på en bädd av romansallad. Disko Bay Räkor i romansallad med pepparrot och krasse 4 pers.
 Tillagningstid: 20 min. 300 g Disko Bay...
Presenteras av Tage Lindblom
Tage Lindblom - Storkök

Därför väljer storkök Tage Lindbloms ekologiska produkter

Tage Lindblom har blivit kända för sina smarta förpackningar som är anpassade för storkök och erbjuder idag ett brett utbud av ekologiska produkter. En kund som är mycket nöjd med Tage Lindbloms livsmedel är Vasaskolan i Danderyd. Caroline Larsson är kökschef på Vasaskolan och är starkt engagerad i att barnen ska få i sig så mycket ekologiska produkter som möjligt. Tage Lindbloms produkter går helt i deras linje med rena smaker och ett brett ekologiskt utbud. Som plus är förpackningarna lätta att återvinna för skolans sophantering. Satsar på rena smaker För Vasaskolans cirka 600 elever och personal satsar Caroline och hennes kollegor på att tillaga rena smaker. En dag kan det till exempel serveras ris med kyckling och varje dag serveras...
Presenteras av Frebaco
Frebaco Eko Müsli

Två ekologiska nyheter för våra svenska frukostbord

Vi svenskar blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss, vilket de senaste åren lett till en ökad efterfrågan på ekologiska och ursprungsmärkta matvaror. Frebaco Kvarn utökar därför müslisortimentet med Eko Müsli Sommar och Eko Müsli Skogsbär. De två nya müslisorterna innehåller spannmål som inte skördats längre bort än tio mil från kvarnen i Lidköping. Sedan starten 1980 har Frebaco Kvarn satsat på svensk spannmål odlad på den bördiga Västgötaslätten. Att producera hälsosamma produkter har alltid varit kvarnens filosofi. Den nya ägaren Fazer har ingen avsikt att ändra på det och idag har varumärkets breda ekologiska sortiment blivit mycket populärt på våra svenska frukostbord. Nu lanseras ytterligare två nya ekologiska müsli: Sommar och Skogsbär. Sommar och Skogsbär Nya...
Presenteras av Continental Bakeries
Gille - Singelpack - Kakor

Välj din favorit till fikat i smart singelpack

Vi har alla olika smak och nu är det enklare än någonsin att välja sin egen favoritmunsbit till fikat. Gille lanserar nya smarta singelpack med godbitar som man kan avnjuta när man vill, perfekt för on-the-go till kaffet.
Lindvalls - Korv

Få känner till deras korvar men de flesta har ätit dem

Förra året fyllde den småländska korvtillverkaren Lindvalls 90 år och firade med pompa och ståt.
Presenteras av Kouvolan Laktrits
Kouvolan Lakrits - Godis

Revolutionerande lakrits designad av Eero Aarnio

Nu lanserar Kouvolan Lakrits en ny revolutionerande lakritsprodukt, designad av världskände möbeldesignern Eero Aarnio.
Presenteras av Kronägg
Kronägg - Ägg - Träning

Ägget — den naturliga proteinkällan

Det finns många goda anledningar till att äta ägg då de är fyllda av nyttiga och smakrika näringsämnen som vi människor behöver.
Tage Lindblom - Storkök

Lanserar smarta förpackningar för svenska storkök

Under de senaste åren har Tage Lindblom anpassat sitt sortiment och förändrat designen på sina förpackningar för att de ska passa alla olika restaurangkök.
Karen Volf - ekologiska kex och skorpor

Nya ekologiska kex och skorpor från dansk kextillverkare

Nästa vecka släpper danska Bisca, med varumärket Karen Volf sina nya ekologiska kex och skorpor i svenska matbutiker.
Goda Bubblor No 1

Stjärnkocken: ”Äntligen ett alkoholfritt bubbel som smakar riktigt bra”

Nu har stjärnkocken Fredric Andersson inlett ett nytt samarbete med det svenska företaget GodDryck.
FriendsOfAdam - Glutenfritt Bröd

Glutenfritt med kärlek från Södermalm

FriendsOfAdam grundades på Södermalm 2010 med målet att baka glutenfria bröd och bakverk som är lustfyllda, goda och snygga.
Guldfågeln - Kyckling

Snabba färska måltider med Rakt Ner i Grytan

Nu lanserar Guldfågeln det nya smarta konceptet Rakt Ner i Grytan, en snabb gryta som är klar på 11 minuter.