Astar - Utbildning
Efter att ha kommit i kontakt med Astar fick birger äntligen ett jobb.

”Jag hittade mina talanger och ett jobb tack vare Astar!”

FöretagshälsaBirger Stålbäck kände att allt var hopplöst efter att ha varit arbetslös i ungefär sju år. Men allt vände när han började på Astars tjänst Stöd och matchning. ”Jag fick jobb efter bara någon månad med hjälp av Astar!”, säger Birger med ett stort leende.

Birger Stålbäck, idag 53 år, hade inte haft ett jobb sedan 2008. Hans hopp och likaså hans gnista hade slocknat för länge sedan. När han från Arbetsförmedlingen fick höra om Astars Stöd och matchning trodde han inte att det skulle hjälpa.

– När du har varit arbetslös länge tror du inte att något hjälper och det var likadant när jag hörde om Stöd och matchning. Men tjänsten fungerar verkligen och med hjälp av min handledare på Astar fick jag tillbaka gnistan och hittade ett jobb nästan direkt, berättar Birger och går in på vad han fick göra på Astar för att lyckas:

– Jag fick först använda Astars talangverktyg som kallas DET för att hitta mina talanger. Det var som en kartläggning. Jag hittade mina styrkor och det var till stor hjälp när jag skulle skriva mitt CV. Jag hade skrivit ett CV förut men med hjälp av min handläggare blev det mer professionellt.

Efter att Birger hade hittat sina talanger tyckte han att han fått en ny bild av sig själv och det tillsammans med handledarens peppande gjorde honom motiverad att besöka potentiella arbetsplatser.

– Min handläggare kom med förslag på flera ställen som kunde vara intresserade av mig. När vi besökte Jysk i Luleå fick jag napp och började på en praktik under sju veckor. När praktikperioden var över fick jag veta att de ville ha kvar mig och jag fick börja jobba 65 procent på deras lager. Min chef tyckte att jag gjorde ett bra jobb och efter en tid fick jag gå upp till 85 procent och jobba med lager och som säljare. Jag fick en dubbelroll och hela tiden mer ansvar. Det är riktigt roligt när du blir uppskattad för vad du gör.

Har du något råd till andra som är arbetssökande?

– Absolut, om du tänker att inget hjälper så ska du inte vara rädd för att få stöd, då löser sig allt. Jag skulle rekommendera Astars Stöd och matchning. Handläggarna är positiva, snälla och bryr sig verkligen om att hjälpa dig. Jag önskar att fler gjorde samma sak som jag om de känner att det är motigt. Stöd och matchning på Astar är inte bortkastat för du kommer att få hjälp. Allt beröm åt Astar.

Vill du också gå på Astars Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen och berätta att du vill börja på Astar. Läs mer på astar.se.

Astar - LogotypRedaktionen
redaktionen@temahalsa.se