Celsius - Träningsdryck & hälsa
En aktiv livsstil fylld med både träning och arbete kräver att man kan hålla energin uppe under hela dagen.

Få mer energi med hälsosam dryck

HälsaEn aktiv livsstil fylld med både träning och arbete kräver att man kan hålla energin uppe under hela dagen. Uppiggande drycker med hälsosamma vitaminer och antioxidanter har blivit populärt bland allt ifrån träningsentusiaster till de som vill ha ett naturligt energitillskott i vardagen.

Med en hektisk livsstil är det lätt att känna sig trött och tömd på energi vid dagens slut. Staffan Eklund har jobbat som personlig tränare i flera år och lägger även mycket tid på att ta hand om sitt eget välmående. 2009 testade han den funktionella drycken Celsius för första gången, för att få mer energi till både hårda träningspass och långa arbetsdagar.

Celsius - Träningsdryck
Staffan Eklund, personlig tränare.
– För mig som kaffeälskare är det perfekt att byta ut en eller några koppar till en Celsius istället. Jag arbetar ofta långa dagar vilket kräver att jag ligger på topp inför varje klient, samtidigt som jag vill ha energi till att orka träna själv också, berättar Staffan.

Naturligt uppiggande

En annan sak som Staffan gillar med Celsius är att drycken bara innehåller naturliga ingredienser. Därför är det mer en funktionell och hälsosam dryck än en klassiskt energidryck, trots att den energigivande effekten ändå finns där eftersom den innehåller lika mycket koffein som två koppar kaffe. I Celsius finns även det naturligt uppiggande ämnet guarana.

– Jag är noga med att inte få i mig konstiga ämnen som jag inte vet vad det är, speciellt E-ämnen. Därför känns det bra med en dryck som bara innehåller naturliga ingredienser, säger Staffan.

Förutom koffein och guarana som piggar upp innehåller Celsius även flera källor till antioxidanter genom C-vitamin, B-vitaminet riboflavin, ingefära och grönt te. Antioxidanter kan skydda mot både inflammationer och infektioner, och har även i flera studier visats minska risken för att cancerceller ska sprida sig i kroppen.

Sötningsmedel som inte tas upp av kroppen

Det är inte ovanligt att uppiggande drycker proppas fulla med socker för att ge både snabb energi och en söt smak. Celsius innehåller däremot inget socker alls vilket gör att man kan dricka den med gott samvete utan att känna att man häller i sig massa tomma kalorier.

Istället för socker innehåller Celsius sukralos, ett sötningsmedel som är mycket snällare mot kroppen. Eftersom sukralos inte kan brytas ner i levern kan kroppen inte heller lagra det, och därför kommer det ut i urinen efter några timmar.

Rekommenderar Celsius för alla

Som personlig tränare vet Staffan hur viktigt det är att få rätt energi till kroppen och är noga med vad han tipsar till sina klienter.

– Jag rekommenderar Celsius till alla mina klienter, utan tvekan. Många av dem dricker den innan våra träningspass eller under uppvärmningen för att få den här extra energin, berättar Staffan.

Staffan berättar att han även rekommenderar Celsius till de som har en lång dag framför sig på jobbet, och inte bara för folk som ska träna. Dock tipsar han om att de som är ovana vid koffein ska ta det lite lugnt första gången de dricker en Celsius och inte dricka en hel burk i ett svep.

www.celsiussverige.se finns mer information om hur Celsius tillför både energi och vitaminer till kroppen på ett naturligt sätt.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se