Trivsamma Rum - inredningsrådgivning
Foto: Petter Sand

Det ska vara kul att gå till jobbet och skönt att komma hem

HälsaMiljön påverkar oss mycket mer än vad vi tror. Gunilla Bokedal, som driver Trivsamma Rum i Mölndal, menar att vi behöver miljöer, såväl ute som inne, som stärker oss.
– När vi mår bra blir vi kreativa och fattar bra beslut. Färger, former, material, ljus, ljud och möblernas placering är viktiga faktorer som påverkar oss på olika sätt, säger hon.

Gunilla har arbetat med inredningsrådgivning för företag och privatpersoner sedan 2007 då hon startade Trivsamma Rum. Hon är certifierad Feng Shui-konsult, vilket innebär att hon skapar miljöer där vi mår bra och stärker oss.
– Det som Feng Shui kom fram till för 3000 år sedan gäller idag också. Allt i vår omgivning påverkar oss, säger Gunilla.

När Gunilla jobbar med privatpersoner och deras hem tar hon reda på vad kunderna behöver och utgår från den befintliga inredningen. Det spelar ingen roll hur modernt eller trendigt hemmet är om det inte stämmer med dem som bor där. Man bör ta bort allt som inte har något värde för de boende eller som man inte behöver längre och ta fram det som man verkligen tycker om och ger en god känsla.

– En konsultation kan vara en bra investering och hjälp att komma igång. Ofta blir man hemmablind och kan inte se möjligheterna. Många tycker att de har fått ett nytt hem efter konsultationen, säger Gunilla.

Snyggt kontor – en framgångsfaktor

Hur uppfattas företagets estetiska uttryck av omgivningen? Det kan handla om valet av inredning, hur de anställda går klädda eller hur hemsidan, visitkorten, produkterna och reklamen utformas.
Ett företag där de anställda trivs och mår bra är den bästa framgångsfaktorn och därför kan en konsultation om inredningen vara en god investering.

– Mitt arbetssätt är att känna in vad företaget behöver. Jag tittar på logotypen, om hemsidan stämmer överens med företaget och synliggör företagets kärnvärdeord. Jag tänker också på första intrycket och ser över arbetsplatserna, lunchrum, konferensrum, mötesplatser etc. Och sist men inte minst att det är ordning och reda, säger Gunilla, som även erbjuder föreläsningar om Feng Shui.

Mycket god respons

Gunilla Bokedal - Trivsamma Rum
Gunilla Bokedal

Gunilla har fått mycket god respons från både företag och privatpersoner efter sina konsultationer. Hon har inspirerat många att göra förändringar i miljön och här ger Arken Hotell & Konferenscenter sitt omdöme om hennes arbete:

”Feng Shui med sina gamla anor beskrivs av Gunilla på ett begripligt och vardagligt sätt. Efter ett möte med henne börjar man helt naturligt tänka enligt de principer som Feng Shui står för. Kan man få ta del av denna visdom på ett bättre sätt? När våra möteslokaler, hotellrum och allmänna utrymmen skulle renoveras tog vi hjälp av Gunilla som Feng Shui-konsult”.

Några privatkunder säger:
”Återigen tack för en fantastisk bra konsultation hemma hos oss. Du har ett väldigt professionellt, inkännande och vänligt sätt. Det känns redan mycket bättre att befinna sig i TV-rummet, ett lugn som jag har letat efter”.
”Genomgången av bostaden gav oss en spark i baken att orka ta oss vidare där vi idémässigt kört fast”.
”De förändringar som du föreslog har gett mersmak och extra energi till mig. Det har blivit både garderobsrensning och ommålning av väggarna av bara farten”.

Läs mer om Gunilla Bokedal och Trivsamma Rum på www.gunillabokedal.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se