SANTO-Li - mineralvatten
Som golfspelare behöver man hålla ett stort fokus under lång tid och där ett stabilt humör kan vara skillnad mellan första och sista plats.

Årets sportdryck är vatten

KostVi har de senaste åren lärt oss hur viktigt det är att dricka tillräckligt med vatten. Allt vatten är dock inte riktigt lika bra. Från en historisk hälsokälla i Slovakien kommer ett unikt mineralvatten. Med en rik sammansättning av olika mineraler ger det dig ett tillskott som får dig att må bättre och prestera på en högre nivå.

Vatten gör så mycket mer än bara släcker vår törst. Kroppen består till 70 % av vatten och vatten behövs i stort sett alla våra kroppsliga funktioner. Transporten av syre och näring till våra celler, immunförsvaret, matsmältningssystemet och flera andra livsviktiga system kräver alla en god tillförsel av vatten. För dig som tränar och svettas mycket är det extra viktigt att återställa vätskebalansen i kroppen.

Förutom en god tillförsel av vatten så behöver kroppen också en mängd mineraler. Ett enkelt sätt att få i sig extra mineraler är genom ett väl sammansatt mineralvatten. I Sverige har vi tyvärr ofta mineralfattiga mineralvatten vilket gör att vi måste få i oss de annat sätt.

Ett av de mest mineralrika vattnen finner man i den välkända hälsokällan i Santovka, Slovakien. De välgörande effekterna upptäcktes redan på 1500-talet och vattnet blev officiell hälsodryck i Ungern 1838. Nu kan även vi svenskar dricka denna hälsodryck genom SANTO-Li.

Mineralinnehåll SANTO-Li
Mineralinnehåll SANTO-Li

Kalcium och magnesium

En av de allra viktigaste mineralerna vår kropp behöver är kalcium. Kalcium krävs för att nervsignaler skall fungera och det styr även musklernas kontraktion. Utöver detta är det också en viktig komponent i vårt skeletts uppbyggnad och hjälper till att reglera pH-värdet i kroppen. En flaska SANTO-Li innehåller lika mycket kalcium som 2 dl mjölk.

Våra muskler och nervsystem behöver också magnesium. Mineralen är dessutom en viktig komponent i all vävnadstillväxt. Du som idrottar mycket behöver därför extra tillskott samt gravida kvinnor.

Bikarbonat

I vattnet finns också bikarbonat som är ett mineraliskt jäsmedel som fungerar som ett buffertsystem i våra kroppar. Det hjälper till att reglera syrespikar och balansera pH-värdet vid t.ex. hård fysisk ansträngning. Med ett välbalaserat pH-värde fungerar våra kroppar bättre och vi kan prestera på en högre nivå.

Litium

Det som gör SANTO-Li helt unikt är att det innehåller litium i låg dos. I högre doser har litium använts länge i behandling av neurologiska sjukdomar och depressioner. I länder som har mineralrika bergrunder och jordar har man dessutom sett att det är mindre aggressivitet i samhället med färre våldsbrott, mord, sexualbrott samt att det begås färre självmord.

I lägre doser hjälper litium oss att må bättre och förbättra vår mentala förmåga. Genom att stabilisera humöret får litium oss också att fokusera bättre. Med ett litiumrikt vatten kan du behålla lugnet i pressade situationer och fokusera.

Officiell sportdryck på Nordea Tour

SANTO-Li
SANTO-Li

Genom sina positiva effekter för dig som behöver prestera på hög nivå så har SANTO-Li blivit populär bland idrottare. Det är framförallt inom golf som man sett stora fördelar. Som golfspelare behöver man hålla ett stort fokus under lång tid och där ett stabilt humör kan vara skillnad mellan första och sista plats.

SANTO-Li finns just nu att köpa på ett fåtal utvalda gym, hälsokostbutiker, golfklubbar och webbutiker samt via den egna webbutiken. Man samarbetar dessutom just nu med Natures pop-up butiker som bland annat finns i nordens största köpcenter, Emporia, i Malmö.

Under året kommer SANTO-Li även lanseras i USA som är världens absolut största marknad för mineral- och källvatten. Läs mer om källvattnet SANTO-Li på www.santoli.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se